Huis verkopen? Ziet alles er wel verzorgd uit?

Wanneer je je huis te koop hebt wil je uiteraard bezichtigingen van serieuze mensen ontvangen. Maar wat als er geen bezichtigingen zijn? Zorg er dan voor dat je met een klein budget de belangrijkste ruimtes aanpakt. Dit zijn doorgaans de keuken en de badkamer. In deze blog richten wij ons op de badkamer. Wist je dat dit erg gemakkelijk is te moderniseren?Handdoekje en accessoires


Soms ben je met een aantal leuke accessoires klaar. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe handdoeken, leuke decoratie en een schone uitstraling. Vaak ziet het er dan al een stuk mooier uit. Ook het vervangen van een washandje is een echte low-budget manier om te voorkomen dat het er oud en versleten uit ziet. Denk er wel om dat je niet te veel accessoires gebruikt. Dan wordt het al snel weer een rommeltje.

 

Licht


Een oude badkamer lijkt al snel donker. Licht kan soms een hoop wonderen doen. Dit kan bijvoorbeeld door een fellere lamp maar ook door met glas. Een glazen en doorzichtige douchecabine lijkt bijvoorbeeld al veel moderner dan een oud douchegordijn. Bovendien creëer je ook ruimte waardoor de badkamer groter lijkt.

Met deze kleine aanpassingen lijkt het allemaal al een stuk netter. Een badkamerrenovatie is voor de toekomstige bewoners dan nog ver weg.

 

De vloer


Oh oh, ik zie je al denken, dit wordt een behoorlijke ingreep. Een goedkope manier om de vloer te vernieuwen is om gebruik te maken van ‘fake-tegels’. Fake-tegels lijken sprekend op vloertegels maar zijn flexibel en je legt het eenvoudig over de bestaande vloer heen. Je vloer ziet er weer uit als nieuw maar het is ook erg goedkoop!

 

Meubilair


Badkamermeubels zijn over het algemeen erg duur. Maar je kunt met wat truckjes al heel veel doen mocht dit nodig zijn. Houten meubels kun je bewerken met een wash waardoor het weer een echte antieke uitstraling krijgt. Gladde meubels kun je bewerken met folie. Zo krijgen de bestaande meubels toch een nieuwere en luxe uitstraling

 

Leven


Tot slot is het belangrijk dat het in de badkamer leeft. Dit kan je doend oor bijvoorbeeld een spiegel te monteren. Zo wordt het ook nog eens ruimtelijk. De spiegel is vaak de eyecatcher in de badkamer. Ook planten dragen bij aan een levende badkamer. Het mooiste is natuurlijk een echte bloem maar nep-planten kan natuurlijk ook. Planten die geschikt zijn voor een tropisch klimaat, werken doorgaans beter aangezien het in de badkamer erg vochtig is.

We hopen dat je uit de voeten kunt met deze tips en dat je je huis snel zult verkopen. Succes!