5 tips voor het verkopen van uw woning

Het is zover u gaat uw woning verkopen. Maar waar moet je nu precies op letten bij het verkopen van uw woning? Met dit stappenplan wordt het verkopen van uw woning een stuk gemakkelijker, misschien wel zo makkelijk dat u dit helemaal zelf kunt doen.

Stap 1.

Bepaal uw vraagprijs, u heeft besloten dat uw eigendom te koop wordt aangeboden maar tegen welke prijs wilt u het precies verkopen? IQ makelaar is de makelaar Groningen. Wij kennen de lokale markt als geen ander en kunnen aanbevelingen doen van de waarde van uw woning die ook nog eens overeenkomst met de marktwaarde. Ook houden we rekening met zaken zoals lease, erfdienstbaarheden, technische staat, energielabel van de woning en de mogelijke defecten. De koper heeft het recht om te weten wat de staat van de woning is en of er gebreken zijn.

Stap 2.

Promotie van uw woning. Een bord in de tuin plaatsen is een stap in de goede richting. Er zijn echter meerdere manieren om aan te tonen dat uw woning te koop staat. Samen bepalen welke media we gaan toepassen om uw woning zo snel mogelijk te verkopen. Kiezen we voor lokale kranten, de inzet van sociale media, verkoopbrochures, posters of andere methodes? Samen kiezen we voor de juiste reclame-uiting.

Stap 3.

Maak uw woning klaar voor verkoop. Een complete make-over van uw woning is niet nodig maar zorg ervoor dat de woning netjes is. Zet een gezellige sfeer neer door kaarslicht en zorg ervoor dat de gordijnen open staan zodat al het zonlicht naar binnen komt. De meeste kopers willen een licht huis en hier heb je zelf invloed op.

Stap 4.

Wij verwelkomen potentiële bezoekers. Om de bezoekers op hun gemak te stellen bevelen wij aan om als bewonende niet thuis te zijn. Wij regelen dat de bezoekers de woning binnen kunnen en op hun gemak het huis te bekijken. Wij beantwoorden alle vragen die de bezoekers hebben en mochten de bezoekers een bod willen uitbrengen dan kan dit ook bij ons.

Stap 5

De koopovereenkomst. Uw woning is verkocht, gefeliciteerd! Wij raden u aan een koopovereenkomst met de verkoopprijs, de voltooiingsdatum en een overzicht van problemen in het pand te houden. Mochten er in de toekomst nieuwe problemen voordoen die voorheen niet van toepassing waren dan kan hier rekening mee gehouden worden en bent u niet persoonlijk aanspreekbaar!