Waar moet je op letten met een verhuizing?

Verhuizen doe je niet iedere dag, gelukkig maar, want er komt veel bij kijken als je gaat verhuizen.

Daarom worden er in dit artikel een aantal punten benoemd die belangrijk zijn om je goed voor te bereiden voordat je gaat verhuizen, zoals waar moet je opletten als je naar een verhuisbedrijf zoekt en aan wie moet ik doorgeven dat ik ben verhuisd?

1.      Goed(koop) verhuisbedrijf

Wanneer u gaat verhuizen is het fijn als er een verhuisbedrijf voor je klaar staat om de spullen te verplaatsen van huis A naar huis B. Bij het kiezen van een verhuisbedrijf wordt doorgaans gelet op prijs en op kwaliteit. Een goedkoop verhuisbedrijf biedt niet altijd de kwaliteit die je zoekt, terwijl een kwalitatief verhuisbedrijf misschien te duur is. Daarom ben je op zoek naar het goedkoopste verhuisbedrijf van Nederland die nog wel de kwaliteit kan bieden waar je naar op zoek bent. Als u dit zoekt kunt u op internet vaak de juiste informatie vinden.Watc)

2.      Omzetten van alle gegevens

Uw vrienden en familie ligt je begrijpelijk als eerste in als je gaat verhuizen.

Maar er zijn nog meer mensen/bedrijven die willen weten als je bent of gaat verhuizen.

Het doorgeven van een verhuizing is heel belangrijk, in de opsomming hieronder zie je gegevens die belangrijk zijn om om te zetten.

  • Doorgeven van wijziging van het telefoonabonnement of internetabonnement.
  • U verzekeringsmaatschappij(en) dienen ook op de hoogte te worden gebracht van uw verhuizing en zo kunt u met u verzekeringsmaatschappij bijvoorbeeld weer een inboedel/opstalverzekering afsluiten voor uw nieuwe huis.
  • De meterstanden in uw nieuwe huis opnemen en doorgeven aan u maatschappij.
  • Het inlichten van uw zorgverzekering is ook van hoge prioriteit.
  • Bij uw nieuwe gemeente moet u uzelf ook inschrijven.
  • Eventueelaanmelden bij een nieuwe tandarts of dokter.
  • Het informeren van uw bank(en) heeft ook een hoge prioriteit.
  • En niet te vergeten je adreswijziging doorgeven aan uw sportvereniging/sportschool of bibliotheek of zelfs het opzeggen van deze bezigheden.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt natuurlijk ook voor verhuizen.

Als u de bovengenoemde punten goed doorneemt dan heb je al een goede voorbereiding.

En kan je met volle moed aan de verhuizing beginnen.

3.      Tips bij het verhuizen

Veel mensen gaan niet goed te werk bij een verhuizing waardoor het op de verhuisdag zelf een grote chaos wordt. Met deze tips zal je goed voorbereid je verhuizing in gaan.

  • Koop stevige verhuisdozen en zorg ook dat je er genoeg van hebt. Het is niet prettig als je op de dag zelf moet gaan improviseren.
  • Schakel genoeg mensen in. Als je ervoor kiest om geen verhuisbedrijf in te schakelen is het wel belangrijk dat je genoeg andere mensen vraagt om te helpen. Het verhuizen wordt vaak onderschat, wat ervoor zorgt dat de verhuizing veel te lang duurt.
  • Pak alle kostbare meubels en spullen goed in. Bij een verhuizing gaan er regelmatig kostbare spullen stuk doordat er niet voorzichtig mee omgegaan wordt. Ook komen er vaak krassen op kasten en banken. Pak deze spullen in met bubbeltjesfolie of andere dikke kleden.
  • Vul de dozen systematisch. Doordat veel mensen te snel klaar willen zijn met inpakken, stoppen zij ongeorganiseerd spullen in dozen. Hierdoor duurt het uitpakken stukken langer en weet je niet in welke doos de spullen zitten die je nodig hebt. Een handig tip is het merken van de dozen. Zet op elke doos uit welke kamer ze komen.