Tips om woningen meer waard te laten worden voor verkoop

Er zijn verschillende manieren waarop je een woning kunt vernieuwen. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt is het vervangen van de voor- of achterdeur! Door de jaren heen kan de voordeur ernstig versleten zijn geraakt, door verschillende weersinvloeden. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan het afgebladderde schilderwerk op deuren en de kozijnen rondom de deuren. Gelukkig is het vaak nog mogelijk om de deur en bijbehorende kozijnen te schuren, om vervolgens een nieuwe verflaag aan te kunnen brengen. Zo hoef je niet direct in een nieuwe deur te investeren, om je voordeur er weer als nieuw uit te laten zien!

Voorkom houtrot met een nieuwe verflaag

Niet alleen zorgt een nieuw likje verf voor een verbeterde uitstraling van je voordeur, ook maak je de kans op houtrot met een nieuwe verflaag kleiner. Houtrot is het gevolg van vocht wat in het hout getrokken is. Vaak ontstaat houtrot pas op het moment dat het verf is afgebladderd. Tot die tijd heeft de verflaag een beschermende werking!

Een deur met houtrot is veel moeilijker te herstellen. Vaak wordt in dit geval aangeraden om de deur volledig te vervangen. In sommige gevallen is het nog mogelijk om het houtrot weg te schuren.

Een nieuw slot op de deur plaatsen

Om de kans op inbraken kleiner te maken kan het laten plaatsen van een nieuw slot een manier zijn om je voordeur te vernieuwen. Nieuwe sloten worden in tal van verschillende soorten aangeboden. Tot voor kort koos men vaak voor tweepuntsloten, met twee contactpunten in de deurpost. Veiliger is het echter om te kiezen voor driepuntsloten, die logischerwijs een extra contactpunt hebben. Zo kost het een inbreker meer moeite om de deur open te breken, wat de kans vergroot dat een inbreker betrapt wordt tijdens de inbraak. Sloten kun je het beste door een slotenmaker laten plaatsen.