6 redenen waarom je voor EPDM dakbedekking moet kiezen

Ben je van plan een huis te bouwen of je dak te laten vervangen? Als dat het geval is, moet je weten dat een dak een van je meest waardevolle investeringen is. Als het gaat om het specifieke daktype, zijn platte daken een gebruikelijke keuze. In dit artikel leer je meer over EPDM dakbedekking, het is een specifiek soort plat dak dat tal van voordelen biedt voor je woning of bedrijf.

Wat is een EPDM-dakbedekking en waarom zou je ervoor moeten kiezen?

EPDM (ethyleen propyleen dieen monomeer) dakbedekking wordt gewoonlijk aangeduid als rubberen dakbedekking. Hieronder staan de redenen waarom je een EPDM dakbedekking zou moeten kiezen:

1. Snel en eenvoudig installatieproces

EPDM dakbedekking is naadloos. Omdat ze uit één stuk komen, hoeven dakdekkers geen naden te maken. Dit alleen al vermindert de tijd en moeite die je dakdekker nodig heeft om dit dakbedekkingsmateriaal te installeren. Een andere reden waarom EPDM dakbedekking snel en eenvoudig is, is dat er geen vlammen nodig zijn tijdens de installatie. In plaats van warmte te gebruiken, gebruikt je dakdekker een koud aangebrachte lijm. Dit maakt de installatie niet alleen snel, maar zorgt er ook voor dat het proces 100% veilig en geurloos is. Koud aangebrachte daklijm is een recente trend en wordt gewaardeerd vanwege de vele voordelen.

2. Zeer flexibel en lichtgewicht

Het lopen op platte daken is een groot probleem dat schade toebrengt aan daken. In een poging schade te voorkomen, is het belangrijk voor eigenaars van gebouwen dat ze het lopen op hun daken tot een minimum beperken. Laat alleen specifiek personeel op je dak gaan, zoals een dakdekker. Tijdens extreme weersomstandigheden, nemen deze mensen extra zorg om te voorkomen dat ze een lek in het dak veroorzaken.

EPDM dakbedekking is flexibel en lichtgewicht

Flexibiliteit zorgt ervoor dat dit dakbedekkingsmateriaal zelfs bij lage temperaturen kan worden geïnstalleerd. Dit betekent dat je het hele jaar door een EPDM dakbedekking installatie kunt laten uitvoeren. Vanwege zijn flexibiliteit is deze dakbedekking bestand tegen overmatige bouwbewegingen. Tegelijkertijd EPDM-dakbedekking is licht van gewicht, en legt dus geen druk op je gebouw.

3. EPDM dakbedekking weerstaat lekkages en lekken

Als je van plan bent een tuin op je platte dak te installeren, overweeg dan om EPDM dakbedekking te nemen. Ze zijn zeer duurzaam, vooral als je kiest voor een dikkere soort EPDM dakbedekking. Een EPDM dakbedekking is een betrouwbare barrière tegen water en vocht. Onthoud dat wanneer water je gebouw binnenkomt, er andere problemen optreden, zoals schimmel, plagen en schade aan apparatuur.

4. EPDM dakbedekking ziet er esthetisch aantrekkelijk uit

Met het schone en gladde oppervlak van deze dakbedekking is het moeilijk om het niet te bewonderen. Je dak zal er schitterend uitzien en zeer professioneel zijn. Je EPDM dakbedekking ziet er nog mooier uit met een daktuin of zonnepanelen. Een ander aspect om op te merken is dat dit type dakbedekking niet gemakkelijk vuil aantrekt en de groei van mos voorkomt, waarvan bekend is dat het vocht bevat.

5. EPDM dakbedekking helpt je om je kosten voor verwarming en koeling te verlagen

Omdat deze dakbedekking UV-straling weerstaat, kun je profiteren van enorme energiebesparingen. Op warme dagen kun je het gebruik van airconditioningsystemen verminderen. Tijdens warmere en koelere maanden hoef je je geen zorgen te maken dat verwarmings- en koelsystemen vaak worden ingeschakeld zodat je werknemers comfortabel kunnen werken. Wanneer je investeert in EPDM dakbedekking, kun je het beschouwen als een langetermijninvestering voor je woning of bedrijf.

6. EPDM dakbedekking is een milieuvriendelijke keuze

Als je wilt dat je woning of bedrijf bijdraagt aan een groenere omgeving, overweeg dan een EPDM dakbedekking installatie. En ja, je kunt ook een daktuin (woondak) installeren om de temperatuur verder te verlagen en de luchtkwaliteit in je gebouw te verbeteren. Het feit dat EPDM kan worden gecombineerd met een ander “groendak” vermindert de CO2-uitstoot. Wist je dat EPDM dakbedekkingen tot 50 jaar meegaan met minimaal onderhoud? Hier tref je meer informatie over EPDM dakbedekking.