Wanneer heb je een advocaat nodig?

Je kan om allerlei redenen een advocaat nodig hebben, maar naar welke advocaat moet je heen? Elke advocaat is in een ander soort recht gespecialiseerd. Je hebt drie soorten recht: civiel recht, bestuursrecht en strafrecht. Heb je een overtreding of misdrijf begaan en moet je voor de rechtbank komen is het handig om de hulp van een advocaat in te schakelen. Hierbij heb je een strafrechtadvocaat nodig. Heb je een probleem met de overheid en kun je daar niet samen uitkomen dan kun je altijd de hulp in schakelen van een bestuursrecht advocaat. Deze kun je in vele gevallen helpen en adviseren. Als laatste hebben we nog de civiel advocaat deze helpt je bij het civiele recht ook wel genoemd het privaat recht of burgerlijk recht. Deze is van toepassing als er problemen zijn tussen twee burgers. Op zoek naar een vastgoed advocaat? Advocaat Almelo inschakelen van Kroon Advocatenkantoor.

De advocatuur

Advocaten worden meestal in de hand genomen als iemand professioneel advies zoekt bij een juridisch probleem. Het is niet altijd verplicht om een advocaat te gebruiken bij een zaak. Bij zaken waar de bedragen boven de €25.000 komen is het wel verplicht om een advocaat in te schakelen. De advocaten hebben een bepaalde studie gevolgd en hebben daarom van de meeste zaken ook kennis. Het probleem dat vele mensen een leek zijn op het gebied van recht, waardoor je heel veel dingen bijna niet alleen kan en wel genoodzaakt bent om een advocaat in armen te nemen. Je moet wel goed nadenken of je een kans hebt om een zaak te winnen voordat je een advocaat inschakelt want een advocaat is zeker niet goedkoop. Mensen die niet voldoende geld hebben voor een advocaat kunnen gebruik maken van een pro deo advocaat, dit is een advocaat die je niet hoeft te betalen. Een pro deo advocaat kan niet iedereen zomaar in schakelen je moet aan bepaalde eisen voldoen.Watch movie online The Lego Batman Movie (2017)

Hoe kan je een advocaat worden?

Een advocaat wordt je niet zomaar, je moet een pittige studie volgen om advocaat te worden. Je moet bijvoorbeeld een universitaire studie Nederlands recht hebben afgerond. Naar deze opleiding moet je drie jaar lang een soort van stage lopen bij een advocatenbureau. Je wordt hier dan drie jaar begeleid en moet allerlei opdrachten uitvoeren onder toezicht van je begeleider (een advocaat). Als je dit traject goed hebt uitgevoerd en alles netjes hebt gehaald ben je officieel advocaat. Nu kan je aan de slag gaan als zelfstandig advocaat.