Een mooie badkamer verhoogt de woningwaarde

Bij het verkopen van de woning wordt een mooie badkamer die helemaal af is, als een enorme plus ervaren door de belangstellenden voor de woning. Daarnaast is het renoveren van de badruimte of toilet een investering die de waarde van de woning verhoogt en bij verkoop zichzelf dan ook (gedeeltelijk) terugbetaald. Waarom dan nog langer wachten met het verbouwen of opknappen van de badkamer? Zekert als u nog enige tijd in de huidige woning blijft wonen is het renoveren van het toilet of de badkamer interessant. Een aangename badkamer waarin u zich prettig en ontspannen voelt is tenslotte onbetaalbaar.
Door het toenemende aantal mogelijkheden wordt het oriënteren op de juiste badkamer en het zoeken naar badkamerinspiratie steeds lastiger. Toch is inspiratie opdoen een belangrijk onderdeel van het vormen van het voor u ideale plaatje zodat u uiteindelijk kunt zeggen: dit wordt mijn badkamer. Wij helpen u graag op weg met een leidraad zodat de overvloed aan informatie uiteindelijk tot een bruikbaar idee wordt waar u zich prettig en behaaglijk bij kunt voelen.

Maak een Moodbord

Het Moodbord is altijd een mooie stap om mee te beginnen, verzamel zoveel als mogelijk informatie over alles wat u aanspreekt in een badkamer of het toilet. Dat mogen plaatjes van sanitair of tegels zijn, complete badkamers met aansprekende kleuren of een enorme badruimte met een super inrichting, het maakt niet uit. Ook tijdens hotelovernachtingen, het bezoek aan de sauna of wellnesscenter kunt u inspirerende ideeën opdoen die u kunt gebruiken tijdens de oriënterende fase. Een makkelijke bron is natuurlijk ook het internet, op veel websites vindt u badkamerinspiratie die soms ook per stijl gerangschikt is. Ook woonstijlconcepten die u qua kleuren of juist de wijze van decoreren erg aanspreken kunt toevoegen aan het Moodbord of in een map kunt opslaan. Tot slot nog de materialen, houdt u van een grove natuurlijke afwerking zoals steigerhout of ruwe tegels? Of juist van een gladde afwerking met misschien fijne details, ook deze keuzes zijn van belang voor het vormen van de eerste gedachte over hoe de nieuwe badruimte er uit moet komen te zien. Door al deze verzamelde informatie ook af en toe eens door te bladeren zult u merken dat u al langzaam keuzes gaat maken en dingen van het Moodbord gaat verwijderen. Op basis van alle informatie wordt het nu tijd om, eventueel samen met de badkamer ontwerper, lijn te gaan brengen in de door u verzamelde informatie, kleuren en materialen.

Wat hebt u nodig in de badkamer

Voordat u echter een badkamerontwerp kan gaan laten maken is het nog noodzakelijk om vast te stellen wat u niet kunt missen in de huidige badruimte en waar u eigenlijk behoefte aan heeft in uw nieuwe badruimte. Is een enkel wastafel voldoende of heeft u kinderen en is een dubbel badkamermeubel met al zijn plek en opbergruimte eigenlijk een must. Beschikt u al over een separaat toilet op de verdieping waar ook de badruimte gesitueerd is of moet deze opgenomen worden in de badkamer. Denk daarbij ook aan de toekomst, nu is het wellicht nog makkelijk om ’s nachts even de trap af te rennen maar is dat over een paar jaar ook nog steeds zo. Datzelfde geldt ook voor de douche, wordt het een douchecabine of toch een inloopdouche. Is een douchevloer op gelijk niveau met de vloer wenselijk of kan het ook een hele platte douchebak zijn. En dan misschien nog de wens voor een ligbad, is een whirlpool voor u een optie? Een lekkere massage en daarna ontspannen met een goed boek in het bad. Zomaar een aantal van de vragen waar u op voorhand of samen met de ontwerpen van uw badkamer over moet nadenken. Ook zult u hier een idee moeten vormen over het beschikbare budget. Niet alleen de materialen maar ook het installatiewerk speelt hierbij een rol. Kunt u bepaalde dingen zelf doen, zoals het verwijderen van het oude sanitair en de tegels inclusief het afvoeren hiervan. Dit kan veel geld besparen zodat er wellicht meer beschikbaar komt voor dat stukje extra luxe zoals een hoofddouche of lichttherapie.

Een badkamerontwerp van Sani-bouw

Dan wordt het nu tijd voor de laatste stap in het plan voor het creëren van een mooie badruimte, het laten maken van het ontwerp. Dit kunt u laten doen in een showroom maar ook online zijn er badkamerspecialisten beschikbaar die u hierbij, op afstand, kunnen assisteren. Bij Sani-bouw kunt u gratis een online aanvraag indienen voor het laten maken van een passend 3D badkamerontwerp, klik hier voor het aanvraagformulier. De badkamerspecialisten van Sani-bouw ontwerpen uw badkamer in 3D en sturen u een link naar zodat u het ontwerp online full-screen in 3D kunt bekijken. Ronddraaien en in- of uitzoomen is hierbij ook mogelijk. Een scherpe offerte per e-mail, die vergelijkbaar is met de online webshop prijzen, en gebaseerd op uw budget, maakt ook dit gedeelte voor u inzichtelijk. De badkamerinstallatie kan verzorgd worden door de, aan de formule als vakman bij u om de hoek, deelnemende installatie- en klusbedrijven.