Dit is hoe je een goede makelaar vindt voor jou

Er zijn natuurlijk ontzettend veel makelaars. En allemaal zeggen ze de juiste te zijn. De vraag is echter hoe je nu echt een goede makelaar vindt. In dit artikel krijg je een aantal tips die hierbij op weg helpen voor wanneer je zowel een woning wilt kopen als verkopen.

Allereerst is het zaak jezelf af te vragen waar je nu precies een aankoop- of verkoopmakelaar voor nodig hebt. Wat doet de makelaar nu precies wat jij niet kan? Daarin schuilt de toegevoegde waarde van de makelaar. Focus dan ook op deze zaken om de beste makelaar te vinden.

Er is niet een eenduidig antwoord op de vraag welke makelaar de beste is. Het hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie en dus ben jij ook in feite de enige die dit kan bepalen. Het is wel handig jezelf hierbij een aantal vragen te stellen.

Staat de makelaar voor je klaar?

Allereerst is een persoonlijke klik belangrijk. Je moet wel het gevoel hebben dat de makelaar jouw woonwensen begrijpt en je hierbij ook op professionele wijze helpt. Het is daarbij ook fijn te weten dat je met een ervaren makelaar te maken hebt. Je zal deze bijvoorbeeld eerder vertrouwen in het voeren van onderhandelingen. Bij Faber makelaardij ben je hiervoor in ieder geval aan het juiste adres.

Wat kost een goede makelaar?

De vergoeding die een makelaar krijgt is niet wettelijk vastgelegd. Dat betekent dat er hierover dan in principe ook gewoon onderhandeld kan worden. Het is in ieder geval gebruikelijk dat een makelaar een percentage krijgt van de koopprijs van de woning. De makelaar zal in die zin zijn inzet altijd terugverdienen. Het is daardoor niet nodig om van te voren betalingen te doen aan de makelaar. Het moet altijd duidelijk zijn om welke specifieke diensten de makelaar betaald dient te worden. Leg dit ook goed vast.

Heb ik me vergist?

Je weet natuurlijk van tevoren nooit helemaal zeker of je nu de beste makelaar hebt gevonden. Je kan er tijdens het proces achter komen dat je toch niet blij bent met de makelaar. Is het vertrouwen verdwenen, is het zaak zo snel mogelijk de samenwerking met deze makelaardij beëindigen. In dit geval, ben je natuurlijk opgelucht dat je van tevoren duidelijke afspraken hebt gemaakt over de te betalen vergoedingen.

Vervolgens wil je natuurlijk de juiste makelaar vinden. Een makelaar die je kan vertrouwen en waarbij alles op rolletjes loopt. Bij de Faber makelaardij ben je verzekerd dat een professionele, ervaren makelaar je van dienst zal zijn.