Huis verkopen? De meerwaarde van een mooie tuin

Je huis verkopen is een grote onderneming. Het liefst wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld ontvangen, zeker als je op zoek bent naar een andere woning in de tussentijd. Een gerenoveerd huis, een tuin op het zuiden en een energiezuinig huis zijn van die dingen die gelijk extra waarde toevoegen wanneer je je huis wil gaan verkopen. Hoe je je tuin inricht speelt daarom ook een grote rol. Door een mooi gazon, eventueel een bistroset en een plekje in de schaduw wordt je huis een stuk aantrekkelijker voor mogelijke kopers.

Neutraal houden

Waarschijnlijk heb je jarenlang met plezier gewerkt en ontspannen in je tuin. Bloemen en planten zijn vaak aantrekkelijk voor kopers. Echter, is een tuin ook iets heel persoonlijks, waar ook smaak bij komt kijken. Probeer daarom ten tijden van de verkoop je tuin enigszins neutraal aan te kleden. Dit betekent dat je kleine accessoires als boeddha beeldjes en tuinkabouters beter niet kunt uitstallen. Een rustige tuin waar de mogelijke koper het idee heeft zijn eigen smaak toe te kunnen passen werkt vaak beter. Eigenlijk is dit net zo als hoe je je huis binnen verkoop klaar zou maken. Met een persoonlijke touch, maar niet overdreven. Wanneer kopers langskomen om je huis te bezichtigen kan je het best wel de loungeset uitstallen en hier op de kussens plaatsen, zodat een koper zichzelf zo zou kunnen zien zitten.

Onderhoud

Voor de verkoop minstens zo belangrijk, is een nette tuin. Dit betekent dat je de handen uit de mouwen zal moeten steken. Onkruid haal je natuurlijk zo veel als mogelijk weg. Vervolgens kun je het gras netjes maken door het te maaien. Stenen spuit je schoon met de hogedruk spuit, maar wel nadat je het onkruid tussen de stenen hebt weggehaald. De heggen laat je weer stralen door overbodige takken en bladeren weg te snoeien.

Tuin set

Tot slot is een goed ingerichte tuinset een mooie toevoeging bij de verkoop. Het liefst dus geheel opgemaakt met kussens en aankleding. Eventueel kan je op een tafeltje een fles wijn met twee glazen neerzetten, zo ziet het er het meest aantrekkelijk uit voor potentiele kopers. Heb je nou een hele oude tuinset? Dan is het misschien niet zo verstandig om deze in zijn geheel uit te stallen.